INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Elżbietą Trojanowską.

Elżbieta Trojanowska
14 Marz

Śliwki pod owsianym crumble

Przepis na śliwki pod owsianym crumble 🫶

(Składniki na 2 porcje)

SKŁADNIKI:

✔️300g (porcja) śliwek świeżych/mrożonych

✔️60g (6 łyżek) mąki owsianej

✔️30g (3 łyżki) erytrolu

✔️25g (duża łyżka) masła

PRZYGOTOWANIE:

Owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Masło rozpuścić i wymieszać z mąką oraz erytrolem. Posypać owoce powstałą kruszonką i zapiekać 25 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia. Opcjonalnie przyozdobić cynamonem przed podaniem . Można podawać z jogurtem naturalnym.

Twój komentarz




POKAŻ